aKsI
Брой мнения : 1268 Точки: : 1351 Регистриран на : 20.02.2009 Age : 31 Местожителство : Moн7aN@ Любим изпълнител : Харесвам Андреа, Емануела, Галена, Преслава и Джена :)
| Заглавие: Dillan даде първото си интервю Пет Май 29, 2009 12:29 am | |
| Новият изпълнител на "Диапазон рекърдс" Dillan, даде първото си интервю. В предаването "Зад кулисите на фолка", в което Ко-водещи с Емилия Стоянова бяха потребители от форума на Signal.bg - Денис и Лили.
Ето и интервюто:
(Е) - Здравей, Dillan.
- Здравейте на всички слушатели на радио Сигнал плюс.
(Е) - Къде си в момента?
- В момента съм си вкъщи.
(Е) - Това вкъщи къде е?
- В Пловдив.
(Е) - О, пловдивчанин.
- Да, майна (смее се).
(Е) - Dillan, от къде идва този твой творчески псевдоним, от Боб Дилън?
- Не, нямам точно определение защо на това име се спрях. Имаше доста предложения за псевдоним, но това най-много ми прилягаше. Исках да запазя първата буква от името ми - Димитър и да е нещо различно.
(Е) - Защо се изписва на латиница?
- Така го решихме с продуцентите. По-красиво изглежда, може би.
(Д) Ти си първият в това отношение. Това е първото име в попфолка, което се пише на латиница. И привлича вниманието дори само с изписването.
- Радвам се много.
(Л) - Дебютната ти песен е много хубава и ти пожелаваме успех.
- Благодаря ви много
(Е) - Тук при мен в студиото са двама млади хора, Лили и Денис, те са на 14 и на 16 години. Интересуват се от музика и са добре запознати с попфолк жанра. И щом казват, че им харесва първият ти сингъл е много, много обещаващо начало за теб.
- Много се радвам, все пак вие ще кажете как е. Аз не мога да дам никаква оценка.
(Е) - Можеш да дадеш оценка, но не искаш да се хвалиш. Кажи как стигна до "Диапазон", на конкурс ли се яви?
- Много, много трудно беше и имах малко късмет. Съвсем случайно преди около 7-8 месеца реших да изпратя e-mail. Реших се на тази голяма крачка, която съм имал предвид много отдавна, но нямах куража може би.
Пратих e-mail и веднага ми отвърнаха с покана за прослушване, на която аз много се зарадвах. Отидох в София и Дали Иванова, музикалният продуцент на "Диапазон рекърдс", ме прослуша. Хареса ме. Даде ми някои наставления, какво да направя през оставащите месеци преди да подпиша. Ходих на вокален педагог доста време и на уроци. Подготвих репертоар от 200-300 песни.
(Е) - В смисъл това е концертния ти репертоар? За участия по заведения и концерти?
- Да, да, все пак това е най-важното, да имам репертоар. И януари месец, за мое най-голямо щастие, подписах с "Диапазон рекърдс", което много ме радва и съм много щастлив, защото много обичам музиката и винаги съм искал да бъда изпълнител, да бъда певец, но никога не съм имал куража.
(Е) - На каква възраст си сега?
- В момента съм на 23 години.
(Е) - Какво си завършил?
- Предстои ми дипломиране, 4-та година съм в Пловдивския университет, специалност маркетинг.
(Е) - Маркетингът не е ли твърде далеч от музиката?
- Преди години съвсем друго мислех, не съм вярвал, че ще стигна до тук.
(Л) - Твоите колеги как те възприемат, как се отнасят с теб?
- Много добре ме приеха моите колеги. С доста от тях вече се познаваме, помагат ми кой с каквото може, чуваме се по телефона.
(Л) - Ти любим певец, певица имаш ли?
- Възхищавам се на Тони Стораро.
(Л) - Сигурно вече сте се запознали? Казал си му, че ти е любим певец?
- Все още с него толкова близък контакт не съм имал, когато аз отида в офиса него никога не съм го засичал. Може би се разминаваме, защото аз не съм от София и не ходя толкова често.
(Е) - А защо попфолк?
- Този стил най-много ми приляга. Може би не си личи от песента ми, защото тя е повече поп от колкото фолк, но това е моя стил.
(Е) - С какви амбиции влизаш в този жанр? Какво искаш да постигнеш?
- Искам да бъда хитов изпълнител. Хората да харесват, това което правя, защото го правя с много любов, и да ме подкрепят. Искам да правя само хитове, за да радвам хората, да ги зареждам с положителна енергия.
(Е) - Ти живееш в един от най-музикантските градове на България. Чували сме какви ли не легенди за този пазар на музиканти, който е в Пловдив, особено на фолклорни музиканти. Имаш ли ухо и за тези звуци, за фолклорните?
- Да, фолклорът и на мен доста ми приляга, имам някои идеи, но нека първо да обърна повече внимание на това, което в момента правя, а занапред не знам.
(Д) - Първата ти песен авторска ли е? С кой си работил?
- Първата ми песен е по музика на Фивос, аранжиментът е на Йовко Петров, а текстът е на Герго Милов. Кавърверсия е.
(Д) - Оттук нататък как мислиш повече на авторските или на кавърите ще залагаш?
- Не мога да кажа сега, ако излезе нещо хубаво от Гърция или от Сърбия няма да го върна. И на авторски парчета ще заложа, но все още е рано и не мога да кажа нищо.
(Е) - Благодарим ти за това телефонно интервю, поздрави и до среща при нас в радио Сигнал плюс.
- Благодаря и аз, беше ми много приятно. | |
|